search

27 decembrie 2022 - data limita pentru depunerea formularului 177 (redirectionarea impozitului)

27 decembrie 2022 este  termenul pentru depunerea formularului 177 "Cerere privind redirectionarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microintreprinderilor", potrivit unui comunicat al AJFP Galati.

 
Platitorii de impozit pe profit sau de impozit pe veniturile microintreprinderilor, dupa caz, pot dispune redirectionarea unor sume din impozitul datorat, potrivit legii, in termen de 6 luni de la termenul legal de depunere a declaratiei anuale de impozit pe profit, respectiv a declaratiei de impozit pe veniturile microintreprinderilor aferente trimestrului IV.
 
Pentru a redirectiona o parte din impozitul pe profit/veniturile microintreprinderilor aferent anului 2021 contribuabilii pot depune formularul 177 pana la data de 27 decembrie 2022.
 
Contribuabilii isi exercita optiunea de redirectionare a impozitului pe profit/impozitului pe venitul microintreprinderilor prin completarea si depunerea formularului 177 "Cerere privind redirectionarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microintreprinderilor".
 
Cererile depuse peste termenul prevazut de lege nu vor fi prelucrate de catre compartimentul de specialitate.
 
Redirectionarea impozitului pe profit, respectiv a impozitului pe veniturile microintreprinderilor pentru sponsorizarea entitatilor persoane juridice fara scop lucrativ, inclusiv a unitatilor de cult, poate fi efectuata doar daca beneficiarul sponsorizarii este inscris la data platii sumei respective de catre organul fiscal in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale.
 
Baza legala: OPANAF 1.679/2022 pentru aprobarea Procedurii privind redirectionarea
impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microintreprinderilor, potrivit legii, pentru
efectuarea de sponsorizari si/sau acte de mecenat sau acordarea de burse private, precum si a modelului si continutului unor formulare publicata in Monitorul Oficial nr.
923/21.09.2022.
 
 


Noutati contabile 1713560400
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice